17 augusti 2008

Den som söker skall finna

Okej, så var vi där igen. Det här med saker som sätter sig på hjärnan och sedan växer sig så starka att det bara blir så. Ni hörde ju redan hur lyrisk jag var över fysträningen i Jesmond Dene. Jag har varit helt utslagen av träningsvärk, så förutom jobb förstås och en liten trekilometers återhämtningsjogg idag har jag googlat flitigt för att hitta något liknande.

Kom på att Crossfit, som jag ju sneglat lite åt tidigare, kunde vara en variant, och jag började fantisera om hur jag skulle gå upp i ottan för att köra deras WOD - workout of the day - utomhus i tantolunden, med lekparksutrustningen som hjälp och lämpliga alternativövningar anpassade till det fria. En fantasi som jag verkligen gick igång på, och jag har redan börjat prenumerera på WOD-mailen.

Men i och med att jag googlade vidare på Crossfit och om vad vanligt folk egentligen tycker om det, så stötte jag på det här: Army Fitness. Vid GIH. Det vill säga på krypavstånd till mitt labb på KTH. Sex veckor med start i morgon måndag 18 augusti, tre gånger i veckan, klockan 6:20 på morgonen. Med andra ord precis vad jag - om än kort och intensivt - drömt om, och med perfekt tajming inför SUM. När de sex veckornas camp är över, har jag exakt två nedtrappningsveckor på mig att växa mig stark inför min tävlingsdebut på ultra. Så... jag är anmäld, betald och klar! Visserligen missar jag de första två-tre passen eftersom jag fortfarande är i Newcastle, men i gengäld tränar jag med Garry och Outdoor Fitness Company den vecka som kommer.

Okej att det paramilitära upplägget må vara lite over the top, men det skiter jag blankt i, det här är den bästa träningen jag kan få. HÄNG MED VETJA.

Apropå bästa man kan få: terrängskor har en tendens att vara ena riktiga monster, och jag som ratar allt vad stabilitet, stöd och dämpning heter har haft svårt att bli vän med någon av de modeller jag provat. Men här i Newcastle finns Start Fitness, en enorm löparbutik, och jag är numera stolt ägare till ett par Inov-8 RocLite 285. Dessutom hade de kvar ett par krokodiller i min storlek, så det blev ett par nya racerkompisar också. Slänger in en bild på de nya pjucken, med racern som jämförelse så ni ser hur nätta och lätta mina nya darlings är :-)

Redan leriga? You betcha!

16 kommentarer:

funrun sa...

Jag hade en tanke på att gå med förra hösten, men så fick jag höra av jag en kompis att hon blev riktigt dåligt behandlad av ledarna när hon var med. Tydligen så lovar Army Fitness att man ska gå ner i vikt (eller ngn slags förändring, minns ej vad) inom ett visst antal veckor, men när inte den här kompisen gjorde det så blev hon i princip borttvingad därifrån.

Men det var lera och kommandon i övrigt, så hoppas att inte alla är rötägg.

Puma sa...

tänkte precis tipsa om army fitness. jag får deras mail jämt eftersom jag hade planer på att gå med en gång förut. tyvärr är jag inge bra på aktiviteter med fasta tider så jag gick aldrig med - men det ska bli kul att följa dig! tror det är riktigt bra träning!!

Dunceor sa...

Men sikken fusk att du har varit inne på StartFitness butiken! Deras hemsida är ju kanon med massa att välja på. Det är ju som en godisbutik för ett utsvultet barn!

Benet sa...

Army Fitness låter kanon! Bara att lyda order, stänga av resten av hjärnan, blunda för eventuella pennalismfasoner och köra på!

Skall bli kul att höra/läsa hur det går för dig, du härligt galna Gullfot :-)

Löparfantasten sa...

Åh vad kul. Blir lite avis. Var själv sugen att gå med tror det var förra hösten. Men tiderna matchar dåligt med mina jobb tider...
Lycka till.
Kramar

jumper sa...

Hinner du med lite försiktig löpning nån gång då och då mellan sittupsen och armhävningarna??

Magda Gad: sa...

kul! jag känner en av dem som startade upp army fitness, han är en fd elitsoldat från främligslegionen, så de är inga duvungar...

och lyllos dig som får shoppa så fina skor!!!

Tildo sa...

Främlingslegionen? Hjälp!

Fredrika sa...

Funrun: oj! Jag hittar i och för sig inget om några garantier, och inget om viktminskning heller (då hade jag vägrat :-)), däremot "Results are not guaranteed, they are earned". Säger ju inte mycket mer än att det hänger på en själv, what else is new... Men det låter verkligen skittrist med din kompis - vad jag förstått är det ganska många instruktörer, och säkert också viss genomströmning. Temporärt rötägg? Man får hoppas. Vilket företag kan förresten kosta på sig att tvinga bort någon?!?!? Läser man gamla artiklar om dem så verkar de haft ett litet annorlunda upplägg med camper på olika nivåer, bland annat ett "fettförbränningscamp", jag vet inte om det kan vara något sådant. Vore intressant att höra mera från din kompis men framförallt hoppas jag som sagt det är annorlunda nu. De riktar sig ju explicit till "alla".

Puma, jag har exakt samma problem som du med fasta aktiviteter. Här var det två saker som gjorde att jag ändå slog till: 1) det är 6:20, dvs. jag kommer inte hinna tänka ens. 2) det är sex veckor, sen är det över. Det är väl fan om man inte skall palla sex veckor. Summa summarum, det får det vara värt helt enkelt, för som sagt är det precis den träning jag behöver och som triggar igång mig. Även om jag egentligen gillar upplägget här i Newcastle bättre, fyra gånger i veckan och drop-in..

Dunceor: eller hur! Gissa om det blev lite tights, tröjor och strumpor också. Och vantar!

Benet: precis, stänga av hjärnan, blunda och bara köra. Eller nåt! Om sex veckor är det över ;-)

Löparfantasten: halloj, är du tillbaka? :-) Åja, dålig ursäkt, de har även eftermiddagsgrupper och skiftjobbare med intyg får hoppa emellan ;-)

Jumper: löpning JA, fast inte sååå lite eller försiktigt. Det blir visserligen en del löpträning även inom AF, men jag räknar med två pass på egen hand per vecka för att upprätthålla steget och uthålligheten. Däremot behöver jag inte köra för hårt - Stockholm, Hornstull-Järna och Månkarby har visat att jag har god kapacitet för 50 km, så det räcker gott att jag håller min nuvarande nivå. Dessutom kommer jag ju att bli starkare, vilket får positiv effekt på löpningen. Hursomhelst, fyra långpass till har jag tänkt klämma in före SUM, plus lite snabbare kvalitet regelbundet, det ska nog gå. I värsta fall får jag skolka något AF-pass, men jag skall diskutera upplägget lite med instruktörerna först. De är nog sjyssta när det gäller femmilslopp! Herregud, folk tror man är vältränad bara för att man springer mara...

Magda, roligt! Fast jag reagerar lite som Tildo på främlingslegionen (är det inte där alla rötäggen tar vägen? ;-))

I övrigt kan jag för den intresserade (?) berätta att mitt andra pass med outdoor fitness company nu är avverkat, det var mycket löpning idag och jag var riktigt duktig. Jag gjorde dessutom femton ganska hyfsade Star jumps, då det är som jag misstänkte, det är bara rakt upp som är problemet. Hjärnan!!!

askan sa...

Själv sitter jag här med svullet knä sedan lite lekplatsrace igår... men det är kul med hinder.

Elin sa...

Racer skon är riktigt bra, jag tävlar i min :) Härligt att shoppa i en stor sporbutik.

Sofy sa...

Skoj! Jag kör x-fit påpalnet fitness, har precis varit på säsongens första pass. Precis vad jag också behöver!!! Ska bli kul att följa, jag måste länka in dig i min blogg!

Karin sa...

Det låter galet skoj och hysteriskt tufft. Hade gärna hakat på, men tiden och platsen är helt fel för min del. Får leta efter ett eget träningsläger i närheten av Band(it)hagen. Eller vara min egen plågoande ;-)
Blir lite avundsjuk på dina nya skor, krokodillerna är såååå snygga. Kul att du hittade butiken på promenadavstånd!

makkan sa...

Åhh jag blir också superavis på att du varit i Startfitness IRL. Fast dom e ju kanon på nätet också. Har samma skofilosofi som du och blev följdaktligen sugen på RocLite-dojjorna. Har du samma storlek som i ds-racer?

Fredrika sa...

Ha ha, lekplatsrace, inte så dumt Askan! Fördelarna med att vara farsa :-)

Hej Elin! Jepp, racerna är bäst. Och du har bloggvärldens coolaste klocka! :-)

Sofy: wow, crossfit på planet fitness? Det var inte så tokigt - ligger nämligen väldigt nära jobbet (till skillad mot fighter center). Tål att tänka på när de här sex veckorna är över! Keep me updated!

Karin: visserligen finns en eftermiddagstid, men platsen är ju inte mycket att göra åt... att det låg så bra till för min del var ju ett starkt argument för att börja. Men men, du hittar nog annat bus :-)

Makkan: toppen, så deras näthandel funkar också bra alltså? Just nu ångrar jag mig att jag inte köpte mer än jag gjorde, så mycket tights och tröjer för 5-20 pund liksom. Ja ja. Jag har bra mycket större storlek i mina Asics Ds Racer (25/6.5/39.5) jämfört med RocLite 285 (24/38.5/5.5), men det har nog att göra med att Racer VII är överdrivet små i storlekarna. Upplever RocLite som ganska smal runt framfoten, varför jag köpte en halv storlek större än 38:an de rekommenderade. Men jag vill ha gott om utrymme framåt också, för jag har haft problem med blåtår tidigare. Sedan är jag ännu inte van vid terrängskor, som jag har förstått gärna skall sitta lite trängre. Hursomhelst är jag nöjd som fanken med köppet, det lär finnas ännu lättare varianter i Inov-8:s sortiment, men man får ju börja någonstans :-)

Makkan sa...

www.startfitness.co.uk är kanon. Bra priser, billig frakt och snabba leveranser. Gillar du tunna lätta skor skall du definitvt prova Asics Hyperspeed. På näet anges dom nästan alltid som tyngre än DS-racer men är betydligt lättare och tunnare men lägre häl. Grym löpkänsla. Jag har samma storlek i dom som i mina DS-racer (och övriga asics) men dom sitter tight och ska så göra.