09 november 2008

Hemma hos

Saker man kan få höra hemma hos oss:

- Alltså, här står det att de här getingarna flyger 60 miles om dagen och att det motsvarar en människa som springer över två maraton per dag - men det är ju ingenting om man tänker på sexdagars

- Undrar vad Haile gör på 100 kilometer

Saken är bara den att det var inte jag som sa det.

9 kommentarer:

MarathonMia sa...

heh. Jag tror Haile klarar 42195 meter. Inte ett steg längre. Han faller pladask till marken och har gjort sitt. Annat är det med sega medelålders damer ;-)

MarathonMia sa...

Förresten: När ingår man i kategorin "Medelålders"?

jumper sa...

Är ni fler än två hemma hos dig? Om inte, är den andre "Haile" med Haile?

Fredrika sa...

Mia: jag vet inte. Jag tror jag gör det beroende på vem som frågar.

Jumper: vi är tre om man räknar med benranglet Mabel. "Haile med Haile?" Det blev för svårt för mig, förklara :-)

jumper sa...

"Benranglet Mabel"? Nu blev det för svårt för mig i stället.

När jag talar om Haile Gebrselassie, kallar jag honom "Haile Gebrselassie" eller bara "Gebrsellassie" även när jag talar med maratonlöpare. Benämningen med förnamn låter som om det ofta talades om honom vid ert frukostbord. Gör det det? Säger ni Paula, Janne, och Stefano också?

MarathonMia sa...

låter som en skön frukostkonversation "Hur ligger Paula till med träningen?"

Fredrika sa...

Mabel är en skelettmodell i skala 1:2. Innan vi började anlita det eminenta städföretaget "Hjälp Hemma" så var det Mabel som var vår hushållerska. Man skulle kanske kunna säga att hon är vår motsvarighet till Butlern.

Jodå, här är vi Haile med Haile. Paula brukar dock gå under epitetet "världens tråkigaste människa" efter att jag haft det tveksamma nöjet att stifta närmare bekantskap med löpardrottningen i form av hennes självbiografi. Janne och Stefano har inte dykt upp som samtalsämnen, däremot diskuteras flitigt Michael Johnson och Lasse Virén (båda med för- och efternamn), Ritella enligt Gunnar och Christian enligt mig, Yannis, Scott Jurek, Rune Larsson och ibland får även vad-hette-han-nu-igen-Carl-Lewis vara med.

Annars lyder dagens hemma hos-citat "vad är Göteborgsvarvet?", go figure, ultrafieringen är ju nästan fullständig här.

jumper sa...

Kan inte med bästa vilja i världen säga att dimman skingrats kring Mabel, mer än att det är ett skelett.

Den som kunde åhöra de spännande diskussionerna! Kanske kommer rentav Benke, Stickan och Valerij på tal vid högtidliga tillfällen?

Alla, som sett Lasse Viren sätta världsrekord live, räcker upp en hand.

Ordverifiering: "airsole", nog sagt!!

Fredrika sa...

Mabel: en skelettmodell av plast, tillverkad i Kina och inköpt i Naturhistoriska Riksmuseets butik som present till mig under en period då jag var barnsligt fascinerad av skelettets uppbyggnad och funktion. Av någon anledning blev vi väldigt förtjusta i Mabel som därför har närmast mänsklig status här hemma.

Lasse Virén har vi nog bara sett på Youtube, tyvärr.