11 september 2009

Nu blir det åka av

Få saker är så spännande som att öppna ett nytt excelark från Skogen. Nu var det länge sedan sist med alla undantagstillstånd som flankerade gax; det sämsta med lopp är helt klart att man inte kan träna som folk. Jag har dessutom hunnit glömma hur mycket jag brukar träna, och det är med skräckblandad förtjusning som jag ögnar igenom de färgmarkerade fälten med hemläxan dag för dag. Träningsprogram is da shit.

En gång i tiden varade ett långpass mellan två och tre timmar, längre än så "sliter mer på kroppen än vad det ger" enligt Szalkaidogmat. Max ett långpass per vecka dessutom var vad som gällde, om det någon gång gick fjorton dagar mellan långpannorna var inte det hela världen heller. Back-to-backpassen dök upp som en exotisk nyhet i och med ultraträningen, nu skulle man plötsligt köra något så crazy som två timmar lördag, tre timmar söndag - eller omvänt. Those were the days.

Nu är det 5 tim/2 tim/6 tim som gäller, en dags återhämtning och så fem gånger Hammarbybacken, följt av 3 tim/2 tim/2 tim. Vi snackar alltså söndag till söndag. Och jag är bara lycklig. Lycklig för att det är en förbannad förmån att få springa så här mycket, lycklig för att jag tränat så mycket och så envetet att jag nu får göra allt det här roliga. Springa hur mycket långpass som helst, åka på träningshelger i fjällen två veckor i rad, tävla i lopp på sjukt vackra och oändliga banor.

Lycka till alla ni som springer i helgen, och glöm inte att löpning är något av det vackraste man kan göra.

13 kommentarer:

Träningsglädje sa...

haha, träna som folk... det krävs en ultraschmultra för att skriva så. :)

Benet sa...

Det var fasen det finaste jag hört sen jag konfirmerade mig... 6 pass över 2 timmar på en och samma vecka!? Det låter ju helt otroligt underbart. Om kroppen bara pallat den mängden. Det gör den inte än. Men kanske en vacker dag...

Carina sa...

Åh, jag vill också träna mycket och långt. Må september flyga sin kos fort!!!

jumper sa...

Jag har också varit ung och jag känner igen känslan. Att när tävlingssäsongen var över få sätta igång med grundträningen. Träningsprogram var också da shit, men i brist på trovärdig guru fick jag sätta ihop mina själv. Något annat hade nog inte heller fungerat för en sån egensinnig typ som jag.

När det gäller något så jobbigt som långlöpning är det ännu viktigare att lura mig att jag bestämmer allt själv, samtidigt som jag inser att du naturligtvis inte är mindre självsjälvständig för att du litar på farbror Skog. Gissningsvis har du goda skäl att av fri vilja lyssna på honom.

Jag skryter inför mig själv med att jag trodde på nyttan av back-to-back-mastodont-pass innan jag ens visste att de fanns. Jag tycker om att känna mig smart.

Detta om mig. Hur mår du själv?

Helena sa...

Håll i hatten!! Jag vill åka med! En annan gång, DÅ ska jag bli som du!! ;) Heja Fredrika!!! Gogogo!

Dunceor sa...

Ah det ska bli fint att hålla koll på din träning på Funbeat. Man blir inspirerad!

jens sa...

Fjällen is da shit! Åker själv upp till vålådalen nästa helg. Ska bli grymt skönt!

Anonym sa...

Springa? Va de för skit? Vad ska det vara bra för? Det kan aldrig bli nåe med det hela.

Om det kliar så himmelskt skönt under dina fötter så kanske du ska skaffa dig en salva för det. Eller klippa dina tånaglar.

Run on!

Jossan sa...

Det låter spännande!
jag önskar att jag hade tid att springa så mycket och en kropp som orkade.. men jag jobbar på det allafall :)

Hoppas vi kan få till nåt gemensamt långpass under höstens rusk.

Maria sa...

Vilken härligt galen träningsplan =)

Mikael Forsström sa...

Vet inte om jag missuppfattat något men jag saknar ett avslutande 5-timmarspass i planen. Annars ser det ut som ca 3tim10min träning i snitt per aktiv dag - rena vilohemmet.

n'batha sa...

Vad kostar Skogen att anlita?

gullfot sa...

Men herrejistanes har jag lämnat er alldeles ensammen på bloggen.

Ja, visst är det vackert. Tyvärr var jag inte i form att köra riktigt den mängden som ni kanske sett, men det gick bra ändå. Men två fjällhelger blev det allt, befinner mig fortfarande uppe i Tänndalen och laddar inför sista dagen. Och jepp det är riktigt, det blir oftast många 120-pluspass på raken. Me like!!

N'batha, vet inte riktigt för jag gick via Linnéas deal med dem, men priserna ligger nog uppe på sportsupportcenters hemsida. (Under tjänster eller något sådant.) Fast smidigast är kanske att ringa dem direkt och berätta vad du skulle vara intresserad av, om inte paketen passar.